divendres, 23 d’octubre del 2015

Instagram, una aplicació molt útil per l'Educació Infantil


Hola a tots i totes, a classe vam escollir una aplicació actual i vam haver d'explicar les seves característiques i utilitats. El meu grup va escollir Instagram. 

Aquesta aplicació la utilitzaríem per a treballar a l’aula amb els alumnes a partir de 4 anys. Creiem que aquesta aplicació pot tenir dos grans funcions, per una part, donar a conèixer els projectes i activitats que realitzem a l'aula amb els infants, penjant fotografies. I per altra banda, promoure l'ús d'aquesta aplicació i treballar l'`àmbit de la fotografia. 
                      
Un exemple d'activitat podria ser que, durant i després de la realització d'un projecte es fessin fotos i després s'exposessin a l'aula. Un cop parlat, es penjaríen les fotografies i així els pares podrien veure el que fan els seus fills.


dijous, 22 d’octubre del 2015

Les TIC a l'Educació Infantil

Per començar, definirem el que signifiquen les sigles TIC. Les TIC són unes sigles que signifiquen "Tecnologia de la Informació i la Comunicació". Últimament les TIC's apareixen en els mitjans de comunicació, en educació, en pàgines web... I es defineixen com un conjunt de tecnologies aplicades per proveir a les persones de la informació i comunicació a través de mitjans tecnològics d'última generació. Quan es parla de l'ús o maneig de les TIC's a l'Educació es refereix a l'aprofitament d'aquestes tecnologies per a la millora de la qualitat educativa, utilitzant l'ús d'internet, projectors, connexions en xarxa, videoconferències, càmeres, ordinadors per a processament de dades, llibres digitals, etc.
   
Cada vegada són més comuns els centres que han integrat les TIC a les aules d'Educació Infantil: ordinadors, pissarres digitals, càmeres fotogràfiques digitals, càmeres de vídeo… En alguns centres ja s’utilitzen Tablets PC acompanyat del vídeo projector.
Per això, ha arribat el moment de reflexionar sobre la situació en la qual ens trobem i analitzar si aquesta incorporació de les TIC s'està realitzant de la manera més adequada; l'esforç per part dels centres i els docents és molt important i els nostres alumnes, estan millor o pitjor preparats que abans? Ha millorat la qualitat de la seva formació? Estan més motivats? Realitzen avanços importants en la seva formació? Aquestes i altres preguntes tenen una fàcil resposta: segons l'ús que es facin d’elles.

A l’escola infantil trobem molts avantatges sobre l’ús de les TIC, com per exemple la gran motivació e interès que presenten els nens i nenes, la interacció i la continua activitat intel·lectual que sorgeix, aprenentatge a partir d'errors, aprenentatge cooperatiu, més coneixements sobre el món digital i audiovisual, un gran desenvolupament d'habilitats de recerca i selecció d'informació, millora en les competències d’expressió i creativitat, entre d’altres. Però, per altra banda, podem observar que hi ha inconvenients com per exemple que hi ha professors que no tenen els coneixements de continguts necessaris per a ensenyar e implantar aquesta tecnologia a l’aula. I referent als infants, aquest mètode pot crear addicció, sovint crea un aïllament dels altres companys, esgotament visual i altres problemes de visió i requereix un esforç econòmic que algunes escoles i famílies no poden abordar.
  
En conclusió, crec que les TIC a l’aula són el futur, ja que ens aporten molts coneixements i materials molt interactius i educatius que ajuden a l’aprenentatge de l’infant, a més de transmetre unes eines d’informàtica que li seran útils en un futur. Tot i així, crec que és necessari aprendre a navegar per internet de manera segura i com ja he dit abans, utilitzar-les correctament. Per últim, m’agradaria dir que el món virtual e informàtic està molt bé però mai a de substituir al món real.. Els nens han d’experimentar, tocar i jugar i per això, és necessari un equilibri entre els dos mons.
  
Moltes gràcies, Laura!

Identitat Digital i Dret a l'oblit

Bon dia a totes i tots! En l’entrada d’avui parlaré sobre la identitat digital i dret a l’oblit.

La identitat digital, és tot aquelles dades que deixem els usuaris a la xarxa a causa de la nostra interrelació, és a dir tot el “rastre” que anem deixant quan fem un d’Internet. Tot allò que fem, queda registrat a la xarxa, així doncs és important pensar en les conseqüències que ens pot portar, ja que un cop fem us de la xarxa, la informació queda gravada i no sabem qui hi pot accedir. Així doncs és important plantejar-se alhora de navegar per Internet les següents qüestions: ¿On pot acabar la meva informació? ¿Poden utilitzar-la de manera perjudicial? ¿Per quines pàgines web estic navegant i són segures? 
Cal tenir en compte que tot allò que realitzem a la xarxa ens determini, crea el nostre perfil i ens determina. És important ser conscient d’això, ja que pot tenir repercussions en la nostra vida quotidiana. Per altra banda, podem trobar la suplantació d'identitat digital, un fenomen que cada cop és més usual i que pot tenir unes greus repercussions, si més no, ens fa replantejar-nos que és allò que fem, quines mesures de seguretat i privacitat prenem quan fem us de la xarxa.

Per últim, parlaré sobre el dret a l’oblit, és aquell dret que té una persona a esborrar o bloquejar una dada personal seva que per algun motiu ja no vol que aparegui a la xarxa. A causa de la gran demanda que va sorgir per part dels usuaris a aquest dret, es va crear una reclamació a la xarxa per esborrar-les, encara que aquesta reclamació no significa que les esborrin.

Arran d'aquesta presentació, m’he plantejat el meu pas per la xarxa i el rastre, inevitable, que deixo. Quan som adolescents, molts cops, no som tan conscients dels perills i problemàtiques que poden sorgir arran de la nostra identitat digital, per això trobo que cal una major conscienciació i un ús més rigorós d'Internet. Així doncs, és important (alhora d’utilitzar la xarxa) no només pensar en el present, sinó en el que pot suposar en un futur el que fem.


Moltes gràcies, Laura!

L’ús segur d’Internet i les xarxes social.

Hola totes i tots! L’entrada d’avui la dedicaré a parlar de l’ús segur d’Internet i les xarxes social. 

Tot i que l’existència i ús d’Internet ens ha suposat molts aspectes positius, com tot, també n’ha suposat de negatius. Els anomenats “gegants d’Internet” contínuament estan intentant apropiar-se de les nostres dades personals, ja sigui per finalitats comercials, redirigir els anuncis i moltes altres coses. Per altra banda, també podem ser víctimes de fraus, suplantacions d’identitat, virus informàtics o robatori de dades per part d’altres usuaris. 

Pero que podem fer els usuaris davant d’això? Podem instal·lar antivirus com Adblock Plus, Navegador Top com a mesura protectora de dades o l’ utilització d’un proxy per ocultar la IP. Així doncs, per tal de fer un ús segur d’Internet i les xarxes socials. Cal utilitzar contrasenyes el més segures possibles i comprovar la fiabilitat de les xarxes Wi-Fi i les compres per Internet. 

A continuació us deixo un vídeo que dóna recomanacions a l’hora d’utilitzar les xarxes socials, que trobo que és interessant:


Moltes gràcies per l'atenció, Laura!

dimarts, 20 d’octubre del 2015

Symbaloo

Aqui us publico el meu symbaloo!

El meu Twitter!


dilluns, 19 d’octubre del 2015

Benvinguts i Benvingudes al meu Blog

Hola a tots i totes, em dic Laura Baruch i tinc 21 anyets i visc a Barcelona. Actualment estic cursant el grau de Mestre en Educació Infantil a la Universitat de Barcelona però ja sóc tècnica en Educació Infantil. A més, tinc el títol de monitor de lleure i sóc animadora infantil. Fa 3 anys que treballo a una escola infantil i estic molt contenta d’haver pogut compartir aquests anys amb els infants.
En aquest blog trobareu informació sobre els temes tractats a classe i les diferents activitats realitzades. Desitjo que sigui del vostre interès i em seguiu!

Light Pink Pointer