dijous, 22 d’octubre del 2015

Identitat Digital i Dret a l'oblit

Bon dia a totes i tots! En l’entrada d’avui parlaré sobre la identitat digital i dret a l’oblit.

La identitat digital, és tot aquelles dades que deixem els usuaris a la xarxa a causa de la nostra interrelació, és a dir tot el “rastre” que anem deixant quan fem un d’Internet. Tot allò que fem, queda registrat a la xarxa, així doncs és important pensar en les conseqüències que ens pot portar, ja que un cop fem us de la xarxa, la informació queda gravada i no sabem qui hi pot accedir. Així doncs és important plantejar-se alhora de navegar per Internet les següents qüestions: ¿On pot acabar la meva informació? ¿Poden utilitzar-la de manera perjudicial? ¿Per quines pàgines web estic navegant i són segures? 
Cal tenir en compte que tot allò que realitzem a la xarxa ens determini, crea el nostre perfil i ens determina. És important ser conscient d’això, ja que pot tenir repercussions en la nostra vida quotidiana. Per altra banda, podem trobar la suplantació d'identitat digital, un fenomen que cada cop és més usual i que pot tenir unes greus repercussions, si més no, ens fa replantejar-nos que és allò que fem, quines mesures de seguretat i privacitat prenem quan fem us de la xarxa.

Per últim, parlaré sobre el dret a l’oblit, és aquell dret que té una persona a esborrar o bloquejar una dada personal seva que per algun motiu ja no vol que aparegui a la xarxa. A causa de la gran demanda que va sorgir per part dels usuaris a aquest dret, es va crear una reclamació a la xarxa per esborrar-les, encara que aquesta reclamació no significa que les esborrin.

Arran d'aquesta presentació, m’he plantejat el meu pas per la xarxa i el rastre, inevitable, que deixo. Quan som adolescents, molts cops, no som tan conscients dels perills i problemàtiques que poden sorgir arran de la nostra identitat digital, per això trobo que cal una major conscienciació i un ús més rigorós d'Internet. Així doncs, és important (alhora d’utilitzar la xarxa) no només pensar en el present, sinó en el que pot suposar en un futur el que fem.


Moltes gràcies, Laura!
Light Pink Pointer